Feta sir i sušene rajčice

17/11/2016

 

Idealan spoj Grčke i Italije!

 

 

IVIN PUNJENI BATAT

 

Sastojci:

 

2 batata srednje veličine

pomodorini

feta sir

sušene rajčice

masline

sol

origano

maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Ispeći batate u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Kad su pečeni, zarezati batate, posoliti, posipati sa origanom i malo maslinovog ulja.Staviti opet u pećnicu na 5 minuta. Izvaditi i puniti sa pomodorinima, feta sirom i maslinama. Još malo sve vratiti u pećnicu da se sve skupa zagrije.


 

FRITATA

 

 

 

Sastojci:

 

 

1 tikvica
malo maslinovog ulja
6 jaja velikih
1/2 čašice kiselog vrhnja
manja glavica kapule
30tak dkg feta sira
10tak sušenih rajčica

sol, papar

Priprema:

 

Na malo maslinovog ulja staviti dinstati tikvicu koju smo narezali na ploškice. Posoliti i popapriti. Izvaditi tikvice kad omekšaju i ostaviti ih po strani.

Jaja umutiti u zdjeli, pa dodati kiselo vrhnje, sol, papar. Još malo mutiti pa dodati feta sir i sušene rajčice.

U vatrostalnoj posudi prodinstati na maslinovom ulju kapulu pa uliti u to umućena jaja. Peći dok rubovi ne posmeđe. Prekriti fritatu sa tikvicama.

Sve skupa prebaciti u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći cca 15 minuta. Gotovo je kada je površina fritate zlatne boje.

UMAK ZA PALENTU

 

Sastojci:

 

 

2 žlice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka

6 komada sušenih rajčica

2 dcl salse

10tak dkg feta sira

parmenzan

sol, papar

 

Priprema:

 

Zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti češnjak. Kad češnjak pusti miris, dodati salsu, feta sir i parmezan. Začiniti po ukusu. Prokuhati 10tak minuta da se okusi prožmu.
 

 

 

Za BESPLATNO  individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

 

Please reload

Izdvojene objave

Banana kruh :)

31/10/2019

1/10
Please reload

Najnovije objave

31/10/2019

05/09/2018

23/03/2017

07/03/2017

16/02/2017

02/02/2017

Please reload

Arhiva