Slatke adventske delicije


ANIN KOLAČ BEZ BRAŠNA I JAJA

Sastojci:

5 jabuka

1 šalica od jogurta griza

1 šalica od jogura orašatih plodova po želji

½ šalice od jogurta kokosovog ulja

½ šalice smeđeg šećera

½ praška za pecivo

1 vanilin šećer

žličica cimeta

100 gr tamne čokolade sa visokim postotkom kakaa po želji

Priprema:

Jabuke oguliti i naribati pa redom u zdjelu ubacivati ostale sastojke. Staviti peći u oblik po želji, u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Po želji preliti kolač glazurom od tamne čokolade koju smo otopili sa malo maslaca.

PUNJENE DATULJE

Sastojci:

20 datulja

10 badema

10 polovica oraha

100 gr čokolade sa visokim postotkom kakaa

Priprema:

Zarezati datulje, izvaditi koštice, i puniti taj đepić sa po jednim orašastim plodom. Napunjene datulje umočiti u otopljenu tamnu čokoladu.

TART OD BADEMA I LIMUNA BAKE MARIJE

Sastojci:

Prhko tijesto:

250 g glatko g bijelog brašna

65 g šećera

prstohvat soli

150 g maslaca

1 jaje

2 žlice tučenog slatkog vrhnja

Punjenje:

3 jaja

120 grama mljevenih badema

125 grama kokosovog maslaca

125 grama smeđeg šećera

1 vanilin šećer

2 limuna

Priprema:

Pripremiti prhko tijesto; u posudi pomiješati brašno, šećer i sol. U smjesu umiješati narezani maslac koji drobimo prstima sve dok ne počne nalikovati na krupnije krušne mrvice. U manjoj posudi pomiješati jaje i slatko vrhnje, koje zatim umiješati u mješavinu od maslaca i brašna. Premjestiti tijesto na plastičnu foliju. Spljoštiti ga i umotati u foliju pa staviti u hladnjak da se ohladi najmanje 30 minuta.

Punjenje; umutiti 3 jaja, šećer, vanilin šećer, soki od 2 limuna i naribanu limunovu koricu. Kad je umućeno dodati bademe i kokosov maslac.

Tijesto razvaljati u oblik za tart i preliti punjenjem.

Peći u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, cca 30 minuta.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave