Polpete

9/12/2016

Isprobajte naše tri zdrave i malo drugačije verzije polpeta!

 

 

TUNA POLPETE

 

 Sastojci:

 

 

1 veća limenka tune

3- 4 žlice sitnih zobenih pahuljica

1 jaje

malo peršina

2 – 3 žlice grčkog jogurta

sol, papar

palenta umjesto krušnih mrvica

 

Priprema:

 

Tunu izvaditi iz limenke, "podrobiti" sa viljuškom i ubaciti sve ostale sastojke. Miješati dok se svi sastojci ne povežu. Dodati još jogurta ili zobenih pahuljica prema potrebi. Masa treba biti takva da se mogu od nje raditi polpete koje uvaljamo u palentu. Polpete poslažemo na masni papir za pečenje i stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, cca 20 – 30 minuta.

 

 

POLPETE OD LIGANJA

 

Sastojci:

 

30tak dkg lignji

 jaje

malo brašna

peršin

začini

 

Priprema:

 

Lignje očistiti i narezati na sitne komadiće. Ubaciti sve ostale sastojke. U vruće kokosovo ulje stavljamo žlicom smjesu u male kupiće i pečemo par minuta sa jedne i druge strane.

 

POLPETE OD ZOBENIH PAHULJICA

 

Sastojci:

 

6 žlica sitnih zobenih pahuljica

1 mrkva

1 manja tikvica

½ glavice kapule

sol, papar

šaka bučinih golica, sezama i sjemenki suncokreta

malo sojinog mlijeka

 

Priprema:

 

Mrkvu oguliti i naribati kao i tikvice. U posudi pomiješati sve sastojke, dodati malo sojinog mlijeka ako je smjesa suha. Pustiti da odstoji 10ak minuta.

Žlicom raditi kupiće na masnom papiru za pećenje i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpetice su gotove za cca 30 minuta.

 

Za BESPLATNO  individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

 

Please reload

Izdvojene objave

Banana kruh :)

31/10/2019

1/10
Please reload

Najnovije objave

31/10/2019

05/09/2018

23/03/2017

07/03/2017

16/02/2017

02/02/2017