Vrijeme za kolače

22/12/2016

 

Teško da itko od nas može odoliti blagdanskim delicijama i slasticama pa kad je tome tako, evo naši primjeri za bezbrižnije uživanje u slatkom.

 

 

LJEŠNJAK PLOČICE

 

 

 

 Sastojci:

 

170 gr. maslaca od kokosa

100 gr. smeđeg šećera

prstohvat soli

1 jaje

žličica ekstrakta vanilije

250 gr. Brašna

150 gr. namaza od lješnjaka

150 gr. lješnjaka

 

Priprema:

 

Mutiti mikserom maslac, smeđi šećer i sol dok ne postane kremasto. Dodati jaje i ekstrakt vanilije, mutiti malo pa dodati brašno. Dobivenu masu prebaciti na masni papir u plehu, rastanjiti sa pobrašnjenim rukama na 1 cm. Peći u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30tak minuta. Ohladiti i namazati namazom od lješnjaka na koji ćemo posipati grubo sjeckane lješnjake.

 

 

 

 

 

 

KEKSI SA ZOBENIM PAHULJICAMA

 

 

Sastojci

 

 

Prvi dio:

 

70 gr. kokosovg maslaca

70 gr. orašastih plodova po želji

6 žlica zobenih pahuljica

1 žlica smeđeg šećera

 

Drugi dio:

 

1 jaje

1 žlica smeđeg šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

3 žlice glatkog brašna

½ praška za pecivo

1 žličica cimeta

 

Priprema:

 

1 dio: Pržiti na rastopljenom kokosovom maslacu pahljice i lješnjake pa onda dodati šećer. Miješati i pržiti par minuta. Ostaviti sa strane dok se ne ohladi.

 

2 dio: Izmiješati jaje, šećer, vanilin šećer i sol. Dodati brašno, sol i cimet.

Spojiti prvi i drugi dio pa dobro promiješati.

 

Na masni papir u plehu malom žlicom raditi kupiće, pazeći na razmak. Peći u već zagrijanoj pećnici 12 minuta. Pusiti da se ohlade pa prebaciti u limenu kutiju. (od ove smjese ispaden 30tak keksića).


 

 

VEGANSKI SLATKIŠ

 

Sastojci:

 

 

200 gr. datulja

1 zrelija banana

2 žlice maslaca od kikirikija

150 gr. brašna od badema

60 gr. zobenih pahuljica

 

Priprema:

 

Datulje izblendati u blenderu. Dodati bananu i maslac od kikirikija. Prema potrebi pogurati masu prema nožićima blendera. Zatim dodati bademovo brašno i zobene pahuljice. Tijesto će biti pomalo mokro i prema potrebi dodati još zobenih pahuljica ili bademovog brašna.

Malom žlicom vaditi kupiće tijesta i stavljati na masni papir u plehu. Peći u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 18 minuta.

Za BESPLATNO  individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

 

Please reload

Izdvojene objave

Banana kruh :)

31/10/2019

1/10
Please reload

Najnovije objave

31/10/2019

05/09/2018

23/03/2017

07/03/2017

16/02/2017