USUSRET PROLJEĆU

27/2/2017

Mi jedva čekamo proljeće.

 

 

 

ARTIČOKE S UMAKOM OD JOGURTA

 

 

Sastojci:


4 šalice hladne vode
1 žlica soka od limuna
2- 3 artičoke
1 limun
½ čaše običnog jogurta
3 žlice posnog svježeg sira
1 žlica hrena
1 žlica soka od limuna
prstohvat soli, papar

 

Priprema:

 

Artičoke pripremimo na način da vanjske vrhove listova odrežemo sa kuhunjskim škarama a onda i otprilike 2 cm i vrha. Stabiljku artičoka odrezati i oguliti nožićem za guljenje krumpira.

Vrhove utrljati sokom od limuna i staviti kuhati na paru. (Vodenu kupelj pripremimo sa sokom do limuna.) Nakon otprilike 15 min artičoke su gotove.

Pomiješati sve sastojke za umak; jogurt, svježi posni sir, hren, sok od limuna, sol i papar.

 

 

 

MARINIRANA MRKVA

 

Sastojci:

 

4 veće mrkve

aceto balsamico

maslinovo ulje

sol, papar

 

Priprema:

 

Mrkve oguliti pa narezati uzdužno nožićem za guljenje krompira. U zdjeli pomiješati otprilike 3 žlice maslinovog ulja sa 1 žlicom aceta balsamica. Posoliti i popariti po ukusu. Dodati mrkve i marinirati otprilike 2 sata u frižideru.

 

 

 

 

 

 

SALATA OD GRAŠKA, ŠUNKE I JAJA

 

 

Sastojci:


2 jaja

3 krumpira

200 g graška

20 dkg kuhane šunke

sok od ½ limuna

1 žlica senfa

3 žlice maslinovog ulja

sol i papr po želji

 

Priprema:

 

Skuhati jaja tako da budu tvrdo kuhana. Krumpir oguliti i narezati na manje komadiće i staviti kuhati u posloljenu vodu. Nakon što voda zavrije, kuhati još 15tak min. Zadnjih 5 min ubaciti smrznuti grašak. U zdjeli napraviti preljev tako da pomiješamo sok od limuna, senf, maslinovo ulje i sol po želji. Dodati povrće, pomiješati i na vrh staviti narezanu kuhanu šunku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za BESPLATNO  individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

 

Please reload

Izdvojene objave

Banana kruh :)

31/10/2019

1/10
Please reload

Najnovije objave

31/10/2019

05/09/2018

23/03/2017

07/03/2017

16/02/2017