Ususret proljeću: povrće na drugačiji način


Mi jedva čekamo proljeće.

ARTIČOKE S UMAKOM OD JOGURTA

Sastojci:

4 šalice hladne vode 1 žlica soka od limuna 2- 3 artičoke 1 limun ½ čaše običnog jogurta 3 žlice posnog svježeg sira 1 žlica hrena 1 žlica soka od limuna prstohvat soli, papar

Priprema:

Artičoke pripremimo na način da vanjske vrhove listova odrežemo sa kuhunjskim škarama a onda i otprilike 2 cm i vrha. Stabiljku artičoka odrezati i oguliti nožićem za guljenje krumpira.

Vrhove utrljati sokom od limuna i staviti kuhati na paru. (Vodenu kupelj pripremimo sa sokom do limuna.) Nakon otprilike 15 min artičoke su gotove.

Pomiješati sve sastojke za umak; jogurt, svježi posni sir, hren, sok od limuna, sol i papar.

MARINIRANA MRKVA

Sastojci:

4 veće mrkve

aceto balsamico

maslinovo ulje

sol, papar

Priprema:

Mrkve oguliti pa narezati uzdužno nožićem za guljenje krompira. U zdjeli pomiješati otprilike 3 žlice maslinovog ulja sa 1 žlicom aceta balsamica. Posoliti i popariti po ukusu. Dodati mrkve i marinirati otprilike 2 sata u frižideru.

SALATA OD GRAŠKA, ŠUNKE I JAJA

Sastojci:

2 jaja

3 krumpira

200 g graška

20 dkg kuhane šunke

sok od ½ limuna

1 žlica senfa

3 žlice maslinovog ulja

sol i papr po želji

Priprema:

Skuhati jaja tako da budu tvrdo kuhana. Krumpir oguliti i narezati na manje komadiće i staviti kuhati u posloljenu vodu. Nakon što voda zavrije, kuhati još 15tak min. Zadnjih 5 min ubaciti smrznuti grašak. U zdjeli napraviti preljev tako da pomiješamo sok od limuna, senf, maslinovo ulje i sol po želji. Dodati povrće, pomiješati i na vrh staviti narezanu kuhanu šunku.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave