MRKVA- OD JUHE DO DESERTA

25/9/2017

Slatka i sočna, mrkva je žestoki borac protiv raka. Iznimno bogata antioksidansima, vitaminima i vlaknima, u 100 grama sadrži samo 41 kaloriju te zanemarive količine masti.

 

 

NARANČASTA JUHA

 

Sastojci:

 

 

1 manja glavica kapule
4 žličice mljevenog đumbira
2 žlice kokosovog ulja
500 gr. mrkve
1 manji batat
4 šalice vode

sol

 

Priprema:

 

 

Na kokosovom ulju dinstati kapulu i đumbir. Nakon 2 minute dodati mrkvu i batat, koje smo narezali na kockice. Zaliti vodom i začiniti solju. Kad mrkva omekša, ugasiti vatru i miksati štapnim mikserom do željene gustoće.

 

 

 

 

 

SNACK OD MRKVE

 

Sastojci:

 

200 gr kremastog sira, npr. Philadelphia sir

100 gr cheddar sira

2 mrkve

prepečene sjemenke sezama

 

Priprema:

 

U većoj zdjeli pomiješati kremasti sir, cheddar i sitno naribane mrkve.

Vlažnim rukama raditi kuglice i uvaljati ih sjemenke sezama.

Kuglice se mogu mazati na kreker ili jesti samostalno.

 

 

 

 

MUFFINI OD MRKVE

 

 

 

 

 

Sastojci:

 

200 gr brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1/4 žličice cimeta
1/4 žličica đumbira
1/4 žličice ribanog muškatnog oraščića
170 gr rastopljenog maslaca
200 gr smeđeg šećera
1 jaje
2 žlice jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
4 mrkve, sitno naribane

 

Priprema:

 

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremiti kalupe za muffine papirnatim košaricama.

U većoj zdjeli miksati brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet, đumbir i muškatni oraščić pa odložiti sa strane.
U drugoj posudi miksati rastopljeni maslac, smeđi šećer, jaje, jogurt i vaniliju. Dodati mrkvu.

Postepeno dodavati suhe sastojke dok se sve ne sjedini.

Smjesom puniti kalupe za muffine i peći cca 30 min.

Po želji, staviti na vrh muffina kiselo vrhnje miksano sa šećerom u prahu.
 

 

 

 

 

 

Za BESPLATNO  individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

 

Please reload

Izdvojene objave

Banana kruh :)

31/10/2019

1/10
Please reload

Najnovije objave

31/10/2019

05/09/2018

23/03/2017

07/03/2017

16/02/2017

02/02/2017

Please reload

Arhiva