Najbolje kombinacije feta sira i sušene rajčice


Idealan spoj Grčke i Italije!

IVIN PUNJENI BATAT

Sastojci:

2 batata srednje veličine

pomodorini

feta sir

sušene rajčice

masline

sol

origano

maslinovo ulje

Priprema:

Ispeći batate u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Kad su pečeni, zarezati batate, posoliti, posipati sa origanom i malo maslinovog ulja.Staviti opet u pećnicu na 5 minuta. Izvaditi i puniti sa pomodorinima, feta sirom i maslinama. Još malo sve vratiti u pećnicu da se sve skupa zagrije.

FRITATA

Sastojci:

1 tikvica malo maslinovog ulja 6 jaja velikih 1/2 čašice kiselog vrhnja manja glavica kapule 30tak dkg feta sira 10tak sušenih rajčica

sol, papar Priprema:

Na malo maslinovog ulja staviti dinstati tikvicu koju smo narezali na ploškice. Posoliti i popapriti. Izvaditi tikvice kad omekšaju i ostaviti ih po strani.

Jaja umutiti u zdjeli, pa dodati kiselo vrhnje, sol, papar. Još malo mutiti pa dodati feta sir i sušene rajčice.

U vatrostalnoj posudi prodinstati na maslinovom ulju kapulu pa uliti u to umućena jaja. Peći dok rubovi ne posmeđe. Prekriti fritatu sa tikvicama.

Sve skupa prebaciti u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći cca 15 minuta. Gotovo je kada je površina fritate zlatne boje.

UMAK ZA PALENTU

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka

6 komada sušenih rajčica

2 dcl salse

10tak dkg feta sira

parmenzan

sol, papar

Priprema:

Zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti češnjak. Kad češnjak pusti miris, dodati salsu, feta sir i parmezan. Začiniti po ukusu. Prokuhati 10tak minuta da se okusi prožmu.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave