Vrijeme je za juhe... :)



Iako je ovo recept za juhu od poriluka i krumpira, ovom prilikom osvrnuti ćemo se na PORILUK!


Ovo povrće puno je između ostalog, vitamina C, B6, željeza i folne kiseline, pa poriluk ne smijemo zaboraviti kada govorimo o zdravoj prehrani. Osim što znamo da će naše tijelo dobiti više nutrijenata,

nekoliko je razloga zašto uvrstiti poriluk u svakodnevnu prehranu:


1. snižava krvni tlak

2. pomaže regulaciji šećera u krvi

3. pomaže probavi

4. snižava razinu kolesterola u krvi




Sastojci za cca 1/2 l juhe:

1 poriluk

2 manja krumpira

Maslac

Povrtni temeljac

Priprema:

Poriluk dobro oprati i nasjeckati. Krumpir oguliti i narezati na kockice.

U dubljem loncu otopiti komadić maslaca, pa dodati poriluk. Dinstati par minuta, i dodati krumpir. Prodinstati sve skupa oko 5 minuta pa uliti povrtni temeljac. Kad je krumpir skuha, ugasiti vatru, i štapnim mikserom.


I... dobar tek!






Za individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave