Ukusne i zdrave polpete


Isprobajte naše tri zdrave i malo drugačije verzije polpeta!

TUNA POLPETE

Sastojci:

1 veća limenka tune

3- 4 žlice sitnih zobenih pahuljica

1 jaje

malo peršina

2 – 3 žlice grčkog jogurta

sol, papar

palenta umjesto krušnih mrvica

Priprema:

Tunu izvaditi iz limenke, "podrobiti" sa viljuškom i ubaciti sve ostale sastojke. Miješati dok se svi sastojci ne povežu. Dodati još jogurta ili zobenih pahuljica prema potrebi. Masa treba biti takva da se mogu od nje raditi polpete koje uvaljamo u palentu. Polpete poslažemo na masni papir za pečenje i stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, cca 20 – 30 minuta.

POLPETE OD LIGANJA

Sastojci:

30tak dkg lignji

jaje

malo brašna

peršin

začini

Priprema:

Lignje očistiti i narezati na sitne komadiće. Ubaciti sve ostale sastojke. U vruće kokosovo ulje stavljamo žlicom smjesu u male kupiće i pečemo par minuta sa jedne i druge strane.

POLPETE OD ZOBENIH PAHULJICA

Sastojci:

6 žlica sitnih zobenih pahuljica

1 mrkva

1 manja tikvica

½ glavice kapule

sol, papar

šaka bučinih golica, sezama i sjemenki suncokreta

malo sojinog mlijeka

Priprema:

Mrkvu oguliti i naribati kao i tikvice. U posudi pomiješati sve sastojke, dodati malo sojinog mlijeka ako je smjesa suha. Pustiti da odstoji 10ak minuta.

Žlicom raditi kupiće na masnom papiru za pećenje i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpetice su gotove za cca 30 minuta.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave