Najbolje salate s plodovima mora


Evo nekoliko ideja zaželite li se laganijeg ručka ili Vam pofali ideja za večeru.

OSLIĆ NA SALATU

Sastojci:

2 filea od oslića

1 srednja tikvica

30 dkg pomodorina

10tak kalamata maslina

sol, papar

malinovo ulje, aceto balsamico

15tak dkg feta sira

Priprema:

Filee oslića prepeći na malo kokosovog ulja. Tikvicu narezati uzdužno na tanke trake. Pomodorine prepoloviti. Feta sir usitniti.

U maloj zdjelici pripremiti dresing za salatu tako što ćemo pomiješati 3 žlice maslinovog ulja, soli i papra po ukusu i 1 žlicu aceta balsamica.

Pećene filee oslića narezati na manje komadiće pa spojiti sve sastojke u veću zdjelu i preliti dresingom.

KOZICE NA SALATU

Sastojci

3 stabiljke celera

2 režnja češnjaka

sok od 1 limuna

2 manje mrkve

40tak dkg kozica

1 avokado

glavica zelene salate

1 žlica kapara

sol, papar Priprema:

U posoljenu vodu staviti kuhati stabiljke celera narezane na komadiće, očiščene režnje češnjaka. Kad voda zavrije dodati mrkvu, koju smo narezali na sitnije komade i kuhati par minuta. Dodati kozice i kuhati oko 5 minuta. Nakon toga iscijediti povrće i kozice pa isprati sa hladnom vodom. Par žlica vode u kojoj se kuhalo ostaviti sa strane.

U zdjelu narezati pola avokada kojem dodamo ostale sastojke, uključujući kapare i zelenu salatu.

U blenderu napraviti pire od preostalog avokada, vode koju smo spremili sa strane, malo češnjaka, soli i papara. Ovim dresingom preliti salatu.

DIMLJENI LOSOS I RUKOLA

Sastojci:

20 dkg dimljenog lososa

3 šake rukole

30 dkg pomodorina

1 tvrdo kuhano jaje

šaka bučinih golica, sjemenki suncokreta i pinjola.

sol, papar

3 žlice maslinovog ulja

1 žlica aceta balsamica

parmeza

Priprema:

Na tavi od teflona prepržiti sjemenke. Izvaditi i isto tako prepeći dimljeni losos. Pomodorine prepoloviti. Sve sastojke spojiti u zdjelu, pomiješati i preliti dresingom od maslinovog ulja, papra, malo soli i aceta balsamica.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave