Zdrava verzija "hrane za utjehu"


Definicija hrane za utjehu kaže da je to hrana koja je sentimentalne prirode i brzo se priprema. Krasi je epitet visoke kalorijske vrijednosti i visoke raznine ugljikohidrata a ovo su naši primjeri i utješne verzije:

TIKVICE CAPRESE

Sastojci: 4 srednje tikvice 2 žlice maslinovog ulja

30tak dkg pomodorina

2 kugle mozzarelle

sol, papar

aceto balsamico

Priprema:

Pomoću spiralizatora pripremiti noodle od tikvica koje zatim stavimo u zdjelu i začinimo maslinovim uljem, soli i paprom. Pustimo da odstoji 15 minuta i onda dodamo narezanu mozzarellu i pomodorine. Po želji dodamo malu žličicu aceta balsamica.

KARFIOL PIZZA Sastojci:

1 veća glavica karfiola 1 jaje 2 kugle mozzarelle naribani parmezan sol salsa od pomodira

2 češnja češnjaka 10tak pomodorina

Priprema:

Karfiol skuhamo na pari i usitnimo u blenderu. Tako usitnjenog malo ocijedimo.

Prebacimo karfiol u zdjelu sa jajem i naribanim parmezanom. Dobivenu smjesu raširimo na masni papir u plehu i stavimo peći 20 minuta u već zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon što se kora stisnula namažemo je salsom od pomidora i na to narezanu mozzarellu, usitnjeni češnjak i polovice pomodorina.

ZAPEČENA TUNA

Sastojci: 1 komad kruha (najbolje bezglutenskog) 2 konzerve tune 30 dkg naribanog sira

žlica majoneze

sok od jednog limuna

1 mala žica senfa

1 češanj češnjaka

šaka peršina

sol, papar

Priprema.

U vatrostalnu zdjelu natrgati kruh pa dodati sve ostale sastojke. Dobro promiješati i zapeći u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Peći 15 do 20 minuta.

Za BESPLATNO individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave