Ne možeš odoljeti omiljenoj ljetnoj poslastici?

Ne moraš! 5 razloga zašto jesti sladoled:

1. Bogat je kalcijem (10% od preporučene dnevne vrijednosti u 1/2 šalice), a kalcij je važan za jačanje kostiju.

2. Sadrži vitamine D, A, B12 i K, koji su važni za zdravlje organizma.

3. Odličan izvor proteina (10% od preporučene dnevne vrijednosti u 1/2 šalice).

4. Ima nizak glikemijski indeks, što sprječava nastanak bolesti srca, povišene razine kolesterola, otpornosti na inzulin, debljine i dijabetesa tipa 2.

5. Po nutritivnom sastavu je vrijedan međuobrok, ali kada je u pitanju hrana, uvijek se treba pridržavati pravila UMJERENOSTI.

Sastojci:

2 oguljene i smrznute banane narezane na komadiće

2 žlice maslaca od kikirikija

2 žlice kokosovog mlijeka

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žlica kokosa preprženog na tavi

Priprema:

U blenderu, pomiješajte banane i mlijeko. Dodajte zatim maslac od kikirikija, ekstrakt vanilije i kokos. Nastavite miksati dok ne dobijete mekanu čvrstu smjesu. U sladoledu možete uživati odmah! .

Za individualno savjetovanje o prehrani kontaktirajte nas!

Izdvojene objave
Najnovije objave