top of page

Kako se riješiti celulita?
Prije nego što odgovorimo kako se riješiti celulita, idemo vidjeti što je zapravo celulit.

Celulit je nakupina nabujalih masnih stanica, vode, limfe i toksina u međustaničnom prostoru, uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, septi. Septe su snopovi vezivnog tkiva koje spajaju granicu dermisa sa hipodermisom i idu prema ovojnici mišića. Najčešće je vidljiv na područjima nadlaktice, trbuha, stražnjice te nogama.

Celulit dijelimo na 4 vrijednosti:

0- Celulit nije vidljiv; odnosno nema ga

1- Edematozni; zadržavanje i gomilanje tekućine u međustaničnom prostoru, mekan na dodir

2- Adipozni; nastaje radi gomilanja masti u masnim stanicama, na dodir čvršći, sitniji nego edematozni, gumen

3- Fibrozni; dolazi do patološkog stvaranja vlakana, smanjenje neelastičnosti septe koje dovodi do smanjenog protoka hranjivih tvari i kisika, hladniji na dodir i bez cirkulacije

Osim načina života, gdje je visok utjecaj stresa, neuravnotežena prehrana, smanjena tjelesna aktivnost, također i hormoni (primjerice, estrogen) imaju veliki utjecaj na nastanak celulita.

Kako se riješiti celulita?!


1 Uravnotežena prehrana;

Uravnoteženom prehranom svakako pridonosimo boljem stanju organizma. Promjenom prehrane, kojoj je osnova 5 obroka na dan, doprinijeti ćete iznimnim rezultatima koji će zapanjiti i Vas i Vaše bližnje. Pridržavajući se našeg plana prehrane, uz mršavljenje i gubitak celulita uočiti ćete i mnoge druge pozitivne promijene kao što su više energije, manje želučanih i crijevnih tegoba, ljepša koža, čvršći nokti, bolji imunitet, neusporedivo bolji osjećaj. Svaki naš program uključuje prehrambeno savjetovanje, i prilagođeni program prehrane.


2 Tjelesna aktivnost;

Važno je napomenuti da bez tjelesne aktivnosti, neće biti očekivanih rezultata ili bar ne željenom brzinom. Naš aktivni program mršavljenja i oblikovanja tijela sastoji se od vježbanja u THERMO I FIT kupoli. Riječ je o vježbama koje se izvode u thermo kapsuli što dovodi do poboljšanja cirkulacije, revitalizacije enzima, učvršćivanje muskulature te topljenja masnih naslaga na željenim dijelovima tijela. Zbog paralelne vanjske zagrijanosti (na temperaturi od 37°C unutar kapsule) i unutarnje zagrijanosti tijela, dolazi do bržeg topljenja masnih naslaga te bolje enzimske aktivnost što rezultira mršavljenjem i gubitkom celulita.


3 Vanjski podražaj (pasivne metode);

Pod pasivnim metodama podrazumijevamo anticelulitne metode koje tretiramo na klijenticama u ležećem položaju.

5 različitih masažnih modula na različite načine djeluje na tkivo:

ZDRAVLJE - oporavak vezivnog tkiva nakon raznih bolesti, nesreća, operacija, raznih patoloških stanja

LJEPOTA - anticelulitni tretmani, tretmani oblikovanja tijela, zatezanje kože, stimulacija cirkulacije, brži oporavak i bolji rezultati u estetskoj kirurgiji, ublažavanje znakova starenja

Zvuči poprilično komplicirano, no ultrazvučna kavitacija zapravo je vrlo jednostavan, brz i bezbolan anticelulitni postupak uklanjanja celulita i tvrdokornih masnih naslaga na trbuhu, bokovima, koljenima, stražnjici i gornjih dijelova ruku.

Princip rada termo deke se temelji na infracrvenom zagrijavanju koje potiče cirkulaciju krvi, oksigenaciju i čitavi metabolizam s ciljem detoksikacije, opuštanja mišića i živaca, redukciju celulita i masnih naslaga. Zagrijavanje potiče i propusnost limfnih čvorova te oslobađa protok limfe pa se može koristiti i u terapiji edema.Nisi sigurna što odabrati? Ne brini, uz konzultacije i analizu tijela odabrat ćemo najbolji paket tretmana baš za tebe.

Obrati nam se s povjerenjem: https://www.ifit.hr/kontakt
Comments


Izdvojene objave
Najnovije objave
Arhiva
Pretraži po tagovima
Prati nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page