top of page

LIMFNA DRENAŽA


Što, kako i zašto?


Bez obzira radilo se o dijeti ili zdravom napitku, Vaš organizam bit će Vam zahvalan za svaki oblik detoksikacije. Ipak daleko najbolji posao po pitanju toksina u tijelu odrađuje naš vlastiti limfni sustav, ali što kad proces prirodne limfne drenaže postane prespor?

Limfni sustav može se slikovito opisati kao mreža ili sustav kanala koji usmjerava otpadne tvari i toksine prema organima koji ih izbacuju van iz našeg tijela. I ako ga mi ne stimuliramo, odnosno, ako limfni sustav ne radi pravilno toksini se samo slažu i naš se organizam ne može izboriti sa vlastitim „otpadom“. Razlog zbog kojeg limfni sustav „zakaže“ je vrlo jednostavan. Za razliku od krvotoka kojeg pokreće srce, jedini i osnovni pokretač limfnog sustava smo mi sami odnosno naša tjelesna aktivnost. Dakle, limfni sustav se oslanja na naše kretanje, disanje, djelovanje mišića kako bi osigurao protok potreban da se tijelo riješi toksina, hormona, štetnih masnih kiselina, bakterija i virusa. To znači da ukoliko naš organizam opteretimo nepravilnom prehranom, predugim sjedenjem, stajanjem ili nedovoljnim kretanjem, proces prirodne limfne drenaže postat će sporiji, što za posljedicu ima nakupljanje tekućine te oticanje i bolove u zglobovima, osjećaj težine u nogama, tromost, kronični umor, probavne smetnje, pojavu celulita, grčeve u mišićima i glavobolje. Postavlja se pitanje kako pomoći limfnom sustavu kada „zapne“?

Potpuno prirodne i iznimno efikasne metode su ručna ili limfna drenaža LPG aparatom te termo deka.

Osim što učinkovito eliminiraju prethodno navedene zdravstvene probleme ovakvi tretmani imaju i pozitivne estetske učinke kao što su: smanjivanje obujma tretiranog područja, vidljivo poboljšanje kvalitete tkiva i regeneriranje kože, nestajanje akni, razbijanje nakupina celulita, i slično.

Ručna limfna masaža je izrazito lagana i potiče rad limfnog sustava.

Osnovna prednost limfne drenaže LPG aparatom je postizanje ravnoteže tekućina u organizmu i bolje opće zdravstveno stanje bez uporabe bilo kakvih lijekova. Aparat funkcionira na načelu isprekidane pneumatske kompresije što znači da se promjenom tlaka zraka u određenim vremenskim razmacima lagano pritišće tretirano područje te trenutačno dolazi do osjećaja ugode i olakšanja.

Princip rada termo deke se temelji na infracrvenom zagrijavanju koje potiče cirkulaciju krvi, oksigenaciju i čitavi metabolizam s ciljem detoksikacije, opuštanja mišića i živaca, redukciju celulita i masnih naslaga. Zagrijavanje potiče i propusnost limfnih čvorova te oslobađa protok limfe pa se može koristiti i u terapiji edema.

Body wrapping je tretman tijekom kojeg na tijelo klijentice nanosimo preparat (kremu), a djelovanje aktivnih sastojaka iz kreme pospješujemo zamatanjem tretiranih dijelova tijela u plastičnu foliju.

Za koju god metodu limfne drenaže se odlučite, prepustite se našim stručnim rukama, i učinite nešto za sebe već danas!


https://www.ifit.hr/kontakt
Comments


Izdvojene objave
Najnovije objave
Arhiva
Pretraži po tagovima
Prati nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page